Digidentity levert Britse 'Virtual ID'

08-12-2014

Na 2 jaar intensief samen te hebben gewerkt met de Britse overheid levert het Nederlandse bedrijf Digidentity sinds 27 november 2014 de digitale identiteit voor Britse burgers. Britten kunnen nu op een veilige en eenvoudige manier online zaken regelen met de overheid, waarbij de privacy van de gebruikers gewaarborgd blijft. Digidentity ontwikkelt in Nederland ook DigiD en is mede verantwoordelijk voor het stelsel eHerkenning, PKIoverheid en eID.

Marcel Wendt, oprichter en CTO van Digidentity: "De Britse overheid laat burgers inloggen op overheidsdiensten met behulp van een digitale identiteit. Het beschermen van onze digitale identiteit stelt ons in staat een veiligere virtuele wereld te realiseren; als we kunnen vertrouwen op de transacties die we online maken, kunnen we de voordelen van de digitale wereld meer waarderen."

Walter van Benthem, general manager van Digidentity: "We verwachten dat de gebruiker steeds hogere eisen stelt aan het gemak, vandaar dat de Virtual ID service door Digidentity voortdurend aangepast en vernieuwd zal worden op basis van de nieuwste technologieen zoals mobile apps en biometrics."

Deze manier van online identificatie moet de toegang tot online services veiliger maken. Door het ontbreken van een centraal register, zoals het GBA in Nederland, moet de identiteit van de burger opgebouwd worden uit een combinatie van verschillende bewijzen, bijvoorbeeld het paspoort, een gasrekening of verzekeringspolis.

Meer informatie over GOV.UK Verify