Digidentity ontvangt Social Return Certificaat

14-02-2016

Specialisterren heeft in januari 2016 het Specialisterren Social Return Certificaat uitgereikt aan de Nederlandse identiteitsprovider Digidentity. Door de inkoop van testdiensten bij softwaretestbedrijf Specialisterren heeft Digidentity in 2015 een baan gecreëerd voor mensen met een vorm van autisme.

Darrell Patandin, Manager Development & IT Operations bij Digidentity, is blij verrast met het certificaat. "Wij gaan voor kwaliteit en als je daarmee social return creëert, is dat een prettige bijkomstigheid. Een deel van onze klanten zijn overheden en dan is dit een mooie profilering van ons bedrijf."

Geautomatiseerd testen

Digidentity ziet in Specialisterren een uitstekende partner voor zijn testwerkzaamheden voor de overheid, aldus Patandin: "Wij zochten testers die goed zijn in hun vak en in dat opzicht hebben we veel meer gekregen dan we zochten. De tester van Specialisterren maakt deel uit van ons ontwikkelteam en heeft het team aangevoerd bij het oppakken en ontwikkelen van geautomatiseerd testen; daarmee is een fundament voor onze testprocessen gecreëerd waarop we keer op keer kunnen terugvallen. Prettig is ook dat als het nodig is een extra tester van Specialisterren parttime ingezet kan worden om piekbelasting op te vangen."

Over Specialisterren

Specialisterren biedt hoogwaardige ict-‐dienstverlening op het gebied van geautomatiseerd testen, Testing on Demand en testmanagement. Vanuit zijn testfactory biedt Specialisterren flexibele testcapaciteit voor e-­commerce, online portalen, websites, mobile apps en webapplicaties. Bij Specialisterren werken 30 gecertificeerde testers die vrijwel allemaal een vorm van autisme hebben. Door diensten af te nemen bij Specialisterren sluit een klant zich aan bij een bedrijf dat aantoonbaar voldoet aan de social return norm.

Specialisterren