Eerste toetreding maakt start Idensys-pilots mogelijk

29-12-2015

Digidentity is op 29 december 2015 officieel toegetreden als makelaar en middelenleverancier tot het Introductieplateau Idensys. Wij zijn daarmee de eerste erkende leverancier van Idensys. Het is hierdoor mogelijk om daadwerkelijk te beginnen met de Idensys-pilots.

Pilots

In januari 2016 starten de eerste pilots. Tijdens deze pilotfase loggen maximaal 30.000 burgers en consumenten in bij twintig overheden en bedrijven met private inlogmiddelen. De inlogmiddelen worden uitgegeven door bedrijven die erkend leverancier van Idensys zijn. De pilots geven inzicht in hoe Idensys in de praktijk werkt en ervaren wordt. De resultaten van de evaluatie zijn medio 2016 bekend. Daarna wordt bekend of en hoe Idensys door meer organisaties gebruikt kan worden.

Waarom is Idensys nodig

Het is handig dat men zoveel mogelijk zaken via internet kan regelen. En het is belangrijk dat men dat veilig kan doen. Veilig inloggen is dan van groot belang. Ook omdat het daarbij om persoonlijke gegevens gaat. Het gebruik van inlogmiddelen die meer zekerheid geven over wie iemand is, maakt cybercrime en identiteitsfraude moeilijker. Idensys zorgt daarvoor met afspraken tussen overheden en bedrijven. Zo kunnen burgers, consumenten en ondernemingen straks met één inlogmiddel veilig inloggen.

Over Digidentity

Digidentity biedt oplossingen en diensten aan meer dan 13 miljoen Europeanen, met meer dan 130 miljoen beveiligde online transacties per jaar tussen personen, organisaties en overheden. Om dit te doen ontwikkeld Digidentity diensten die gericht zijn op een unieke digitale identiteit, waar de gebruiker en hun privacy centraal staan. Digidentity is ook een leverancier van SSL-certificaten en gekwalificeerde digitale handtekeningen. Digidentity werkt voor de Nederlandse en de Britse overheid.

Idensys eHerkenning GOV.UK Verify