Met eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal UWV

18-07-2018

Vanaf 1 november 2018 kunnen ondernemers met eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal van UWV. De huidige 160.000 gebruikers gebruiken dit portaal bijvoorbeeld om belangrijke zaken rondom werknemersverzekeringen te regelen. Deze doelgroep bestaat niet alleen uit werkgevers zelf maar ook uit intermediairs zoals administratiekantoren, re-integratiebureau's en arbodiensten.

Verhoogd betrouwbaarheidsniveau

UWV is één van de zeven grote overheidsorganisaties die in 2017 een intentieverklaring tekende om gezamenlijk over te stappen op eHerkenning. Dit betekent dat zij hun digitale dienstverlening op een hoger betrouwbaarheidsniveau toegankelijk maken voor bedrijven. Om in te loggen op het werkgeversportaal van UWV is minimaal betrouwbaarheidsniveau EH3 nodig. Zo kan UWV met meer zekerheid de online identiteit vaststellen van ondernemers en zorgvuldig omgaan met gegevens van werkgevers en werknemers.

Overgangsjaar

UWV heeft gekozen voor een overgangsperiode van één jaar. Op 1 november 2019, valt definitief het doek voor de bestaande accounts voor het Werkgeversportaal en kunnen ondernemers uitsluitend nog met eHerkenning inloggen.

Meer informatie

Bron: website eHerkenning