Digidentity’s digitale handtekeningen nu beschikbaar via Adobe

08-09-2021

Digidentity, 1 van Europa’s meest innoverende partijen op het gebied van online identiteitsverificatie, kondigt vandaag een samenwerkingsverband aan met Adobe. Klanten van Adobe kunnen direct gebruik maken van Digidentity’s Advanced en Qualified Electronic signatures zonder additionele contracten.

Face-to-face vergaderingen waren afgelopen jaar vrijwel niet mogelijk door Corona en de lockdown. Voor het continueren van transacties en overeenkomsten stapten veel organisaties daarom over op online verificatie.

Eenvoudig proces

Door gebruik te maken van Digidentity's Remote Identification (Advanced en Qualified), profiteren organisaties van een eenvoudig onboarding proces voor een digitale handtekening. Dit proces is zo ver geoptimaliseerd dat het binnen enkele minuten kan worden voltooid. Dit is inclusief de registratie voor een zelf service portaal om accounts te beheren en andere gebruikers uit te nodigen.

Wereldwijd actief

Digidentity combineert gebruiksvriendelijkheid met betrouwbaarheid op een wereldwijd niveau. Digidentity heeft de capaciteit om meer dan 4.000 identiteitsdocumenten te verifiëren in meer dan 180 landen.

“Digidentity staat bekend om zijn technologisch geavanceerde producten en internationale positie in de markt. We zijn zeer verheugd dat we, na de introductie van de eerste Qualified Cloud-gebaseerde ondertekening in 2011, nu samenwerken met Adobe. Deze overeenkomst stelt ons in staat om onze veilige en betrouwbare e-handtekeningen op nog grotere schaal te leveren.” merkt Marcel Wendt, CTO en oprichter van Digidentity op.

Samenwerking Adobe

Deze overeenkomst stelt Digidentity, samen met Adobe's bereik, in staat om haar marktpositie verder te versterken, het commerciële bereik uit te breiden en de groei te versnellen. Adobe is wereldwijd 1 van de grootste aanbieders van digitale handtekeningen. Met de naadloze integratie van Digidentity op bestaande contracten met Adobe, kan iedereen snel documenten ondertekenen met Advanced (AES) en Qualified (QES) handtekeningen.

"We zijn erg blij dat we de koopervaring (gebruikservaring?) voor onze klanten vereenvoudigen door hen de mogelijkheid te bieden om Advanced en Qualified digitale handtekeningen van Digidentity aan te schaffen als onderdeel van hun Adobe-contract." verklaart Alex Hayward, Senior Director, International Product Marketing & GTM, Adobe; "Klanten kunnen Digidentity gebruiken om e-signing-ervaringen te stroomlijnen met betrouwbare elektronische handtekeningen, zodat de identiteit van elke ondertekenaar uniek en geverifieerd is."

Over Digidentity

Digidentity, onderdeel van Solera Holdings Inc., is 1 van Europa’s meest innovatieve leveranciers van online identiteiten en combineert optimaal gebruikersgemak met hoogstaande beveiliging. Digidentity is onder andere een partner voor GOV.UK Verify, Staat der Nederlanden, Cloud Signature Consortium en DIACC. . Afgelopen jaar zijn er meer dan 300 miljoen authenticaties uitgevoerd en beveiligde Digidentity de digitale identiteit van meer dan 25 miljoen mensen van 180+ nationaliteiten wereldwijd. Digidentity is een eIDAS gecertificeerd Qualified Trust Service Provider (QTSP).

Lees meer op: https://www.digidentity.eu/en/home/#about


Noot voor redactie

Voor meer informatie of vragen neem contact op met:

Simone Smits via 0630668044 of s.smits@house-of-communication.com

Loes Wijnstekers – Takaya, l.wijnstekers@house-of-communication-external.com.

of via +31 (0)6 519 32 567