Extra service dit weekend en update Digitaal Paspoort migratie: actie nodig voor 10 oktober!

25-09-2020

Daarbij heeft u een e-mailadres gebruikt die afwijkt van het adres dat bij het oude Digitaal Paspoort is gebruikt. Om te garanderen dat u in kunt blijven loggen bij diensten zoals Allianz en/of Solera NL is het noodzakelijk om uw Digitaal Paspoort te koppelen aan uw eHerkenning account in het serviceportaal van Solera.

Na een trage start van de Digitaal Paspoort omwissel actie, is er de laatste dagen gelukkig sprake van meer beweging in de markt. Op dit moment zijn het gros van de beheerdersrollen gemigreerd en daarmee wordt theoretisch +/- 70% van de Digitale Paspoorten beheerd. Individuele paspoorten moeten alsnog worden gewisseld waar dat nog niet is gebeurd!

De verhoogde activiteit op de servicedesk heeft als gevolg dat er pieken ontstaan in de vraag om ondersteuning. Dit team is verviervoudigd om deze druk op te vangen maar ondervindt helaas alsnog momenten waarop wachttijden aan de telefoon oplopen en/of er langer dan gebruikelijk moet worden gewacht op een antwoord op een verstuurde e-mail.

Om de paspoorthouders tegemoet te komen worden de service uren van onze servicedesk dit weekend uitgebreid zodat er een extra mogelijkheid is om een vraag te melden. Daarnaast wordt er gewerkt aan eventuele achterstanden in openstaande vragen waar nodig.

De servicedesk is dit weekend bereikbaar op:

  • zaterdag van 10:00 – 15:00 uur
  • zondag van 10:00 – 15:00 uur

Overige info

Meer informatie rondom Digitaal Paspoort en eHerkenning

Op onze site (Digidentity.eu) vindt u ook onder ‘nieuws’ een artikel met een verwijzing naar twee recent gehouden Webinars. In de twee Webinars wordt verder ingegaan op het Digidentity Self-Service-Portaal en het aanstellen van een beheerder maar ook het aanmaken van een Digitaal Paspoort wordt toegelicht. Er is ook veel informatie te vinden in onze FAQ sectie van onze servicedesk. Hierin zijn veel voorkomende vragen over de migratie van DP naar eHerkenning opgenomen.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld restitutie en financiële details kunt u op onze website naar de volgende pagina: https://www.digidentity.eu/nl/eherkenning/van-digitaalpaspoort-naar-eherkenning/