Migratie krijgt momentum, na 10 oktober stopt de verkorte route.

01-10-2020

Met meer dan de helft van de markt voorzien van een nieuw Digitaal Paspoort, en een groeiend momentum, zijn we positiever gestemd dan vorige week. Nu dat 70% van de beheerdersrollen gemigreerd is, is de potentie op een maximale conversie groot. Let wel, zelfs met de versnelling EN uitstel op uiterste wissel datum, blijft het een feit dat individuele paspoorten zo snel mogelijk moeten worden gewisseld!

Inmiddels is besloten dat we na 10 oktober de verkorte route, zonder eHerkenning, vanuit compliance / regelgeving niet meer aan kunnen bieden. Vanaf dat moment zal een nieuwe gebruiker altijd een eHerkenning niveau 3 af moeten sluiten.

Om de paspoorthouders met vragen verder tegemoet te komen worden de service uren van onze servicedesk dit weekend wederom uitgebreid zodat er een extra mogelijkheid is om een vraag te melden. Daarnaast wordt er gewerkt aan eventuele achterstanden in openstaande vragen waar nodig.

De servicedesk is dit weekend bereikbaar op:

  • zaterdag van 10:00 – 15:00 uur

Overige info

Meer informatie rondom Digitaal Paspoort en eHerkenning

Op onze site https://www.digidentity.eu vindt u ook onder https://www.digidentity.eu/news een artikel met een verwijzing naar twee recent gehouden Webinars. In de twee Webinars wordt verder ingegaan op het Digidentity Self-Service-Portaal en het aanstellen van een beheerder maar ook het aanmaken van een Digitaal Paspoort wordt toegelicht. Er is ook veel informatie te vinden in onze FAQ sectie van onze servicedesk. Hierin zijn veel voorkomende vragen over de migratie van DP naar eHerkenning opgenomen.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld restitutie en financiële details kunt u op onze website naar de volgende pagina: https://www.digidentity.eu/nl/eherkenning/van-digitaalpaspoort-naar-eherkenning/