circle

Belangrijke informatie Digitale Paspoorten

Actie nodig vóór 10 oktober

Omruilen Digitaal Paspoort en eHerkenning 3 registratie.

Recentelijk is de overgang van het Digitaal Paspoort naar eHerkenning gestart. Deze transitie wordt nu beïnvloed door een technisch issue met certificaten. Dit issue heeft wereldwijd impact op vele technologie platformen en is niet gerelateerd aan Solera technologie. Door dit issue moeten alle bestaande Digitale Paspoorten vóór 10 oktober 2020 worden ingeruild voor een nieuw Digitaal Paspoort en/of eHerkenning.

Hoe werkt het?

In de maand augustus start u de voorbereiding op de migratie door een eHerkenning 3 af te sluiten. Mocht u enkel een Digitaal Paspoort inwisselen zonder eHerkenning 3 dan is het goed om vast een Digidentity account aan te maken. Beide acties kunnen via de links op deze pagina worden gestart. Vanaf 1 september 2020 kunt u uw nieuwe Digitaal Paspoort in het Self-service-portaal van Digidentity omwisselen.

Restitutie en andere financiële details

Om het voortijdig wisselen van een Digitaal Paspoort niet te laten leiden tot extra kosten, wordt de overgebleven looptijd naar rato gecompenseerd op de nieuwe factuur. Dit geldt zowel voor de bundel (Digitaal Paspoort + eHerkenning 3) als het individueel afgesloten Digitaal Paspoort. Als u bijvoorbeeld op 1 juni 2020 een nieuw Digitaal Paspoort heeft afgesloten volgt op de nieuwe factuur een verrekening voor de 9 resterende maanden.

Het nieuwe Digitaal Paspoort is 1 jaar geldig. Het is niet mogelijk om met een eHerkenningsmiddel van een andere partij (dan Digidentity) een Digitaal Paspoort aan te vragen of te wisselen.

Kosten verschillende scenario’s:

SituatieDigitaal PaspoortRestitutieMiddelTotaal
Geen eH3 in bezitDigitaal Paspoort €41,-Restitutie oude Digitaal Paspoort voor resterende looptijd. eHerkenning 3 eHerkenning 3: €41,-€82,- minus restitutie
Reeds afgesloten eH3 bij DDYDigitaal Paspoort €41,-Restitutie oude Digitaal Paspoort voor resterende looptijd.n.v.t.€41,-

Daarnaast bieden we de mogelijkheid om enkel een Digitaal Paspoort-wissel uit te voeren. Deze variant is, zonder validatie met eHerkenning 3, gebaseerd op een lagere veiligheidsstandaard. Bovendien bent u en/of uw medewerkers in dit migratiejaar alsnog genoodzaakt een eH3-middel aan te schaffen voor de deadline van 1 januari 2022.

Enkel Digitaal Paspoort wisselenDigitaal Paspoort €64,-Restitutie oude Digitaal Paspoort voor resterende looptijd.Digidentity 1 account€64,- restitutie (+ eH3 later in het jaar).
  *Met dit product kiest u voor een lagere veiligheidsstandaard ten opzichte van het eHerkenning ondersteunde paspoort.Note: alle prijzen in bovenstaande tabellen zijn exclusief BTW.Note 2: Voor het koppelen van het DP en het eH3 middel moeten beide bij DDY zijn afgesloten.

Van Digitaal Paspoort naar eHerkenning binnen afzienbare tijd.

Met de aankondiging van de migratie van Digitaal Paspoort naar eHerkenning 3 wordt een grote stap in de verbetering van veiligheidsstandaarden voor de (financieel) dienstverleners en leveranciers. Ook verzekeraars zullen daarmee voldoen aan actuele en hoogwaardige standaarden voor digitale identiteiten. %br/ %br/ We raden u aan om alvast een eHerkenningsmiddel niveau 3 aan te schaffen zodat het omwisselen in September nog makkelijker kan verlopen.

Start je eH3 registratie

Enkel Digtaal paspoort vernieuwen?

Mocht u enkel het Digitaal Paspoort willen vervangen dan kan dat vanaf 1 september 2020. Vanaf die datum is op deze pagina een link te vinden naar de registratie voor een nieuw Digitaal Paspoort. De resterende geldigheid op het oude DP wordt verrekend op de nieuwe factuur en de geldigheid van het nieuwe DP is 1 jaar. Om goed voorbereid te zijn voor de omruil actie in september kunt u nu alvast een Digidentity Zakelijk niveau 1 account aanmaken.

Digidentity account aanmaken

Praktische informatie over het Inruilen van bestaande Digitale Paspoorten

Beheerder aanstellen

Een beheerder in het Digidentity Self-Service-Portaal zorgt voor de juiste gebruiksrechten van medewerkers binnen uw bedrijf. Met name de juiste machtigingen tot diensten uit de dienstencatalogus. Om beheerder te worden moeten de volgende acties worden uitgevoerd:

  • eHerkenning-middel op niveau 3 wordt afgesloten bij Digidentity.
  • De beheerdersrol voor uw bedrijf wordt aangevraagd vanuit het account.-> o Klik op “Bedrijven en machtigingen” >> “Word een bedrijfsbeheerder”.
  • De benodigde brieven worden gedownload.
  • Gemachtigde bestuurder(s) verzorgt/verzorgen ondertekening.
  • Brieven worden geüpload op dezelfde manier als een brief van volmacht.

Voor deze registratie heeft u een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID kaart) nodig en het KVK-nummer van uw bedrijf. Daarmee koppelt u het eHerkenningsmiddel aan uw bedrijf. Op die manier wordt de facturatie ook accuraat verwerkt (de werkgever krijgt een verzamel factuur). We raden aan om direct een tweede beheerder aan te stellen voor noodgevallen / ziekte / vakantie.

Medewerkers aanmelden

Om vanaf 10 oktober toegang te hebben tot diensten waarvoor op dit moment het Digitaal Paspoort als toegangsmiddel gebruikt wordt, dienen uw medewerkers te beschikken over een eHerkenning niveau 3 en/of een nieuw Digitaal Paspoort. Hiervoor voeren de medewerkers en de beheerder de volgende acties uit:

  • Medewerkers sluiten een eHerkenning niveau 3 account af.
  • Geven daarbij het KVK-nummer door van hun werkgever. %li Het registratie mailadres (gebruiker@uwdomein.nl) moet overeenkomen met het geregistreerde domein bij KVK.
  • Beheerder valideert de gebruiker
  • Beheerder geeft machtigingen voor het Digitaal Paspoort uit de Digidentity catalogus en eventuele andere organisaties zoals Solera.

Medewerkers met eHerkenning en machtigingen kunnen per 1 september een vervangend Digitaal Paspoort downloaden.

Medewerkers die enkel een vervangend Digitaal Paspoort nemen raden we aan om nu alvast een Digidentity account aan te maken met een vereenvoudigde registratie in het Digidentity Self-Service-Portaal. Vanaf 1 september kan men een vervangend Digitaal Paspoort aanmaken in het portaal. Voor beide varianten geldt dat de omwisselactie van het Digitaal Paspoort moet worden afgerond voor 10 oktober 2020.

Webinars

Recentelijk zijn er twee webinars georganiseerd door Digidentity omtrent de migratie en bijvoorbeeld het aanstellen van een beheerder. U kunt de video’s, presentatie en wanneer beschikbaar een FAQ op deze pagina vinden.

Servicedesk

Mocht u nog vragen hebben over bovenstaande aanbod of andere zaken met betrekking tot de bundel of restitutie. U bent van harte welkom om onze FAQ te gebruiken of neem contact op met onze servicedesk.