Ook de verzekeringsbranche gaat over op inloggen met eHerkenning

Vraag advies

Industrie standaard

eHerkenning stroomlijnt het zakelijk inloggen als de standaard voor bedrijven met de overheid, en nu ook voor de verzekeringsbranche.

Alles-in-1

De Digidentity Identity Broker biedt u één geïntegreerd authenticatie-systeem voor zowel eHerkenning als Digitaal Paspoort.

Veilig

Met eHerkenning loggen uw gebruikers in met een hoger niveau van betrouwbaarheid. U bent er dan altijd zeker van dat u met de juiste personen zaken doet.

Een nieuw digitaal paspoort voor veiligheid in de verzekeringsbrance

De afgelopen periode is in overleg met SIVI een nieuwe authenticatie oplossing gekozen. eHerkenning gaat het Digitaal Paspoort vervangen. Hierdoor wordt gebruik gemaakt van een Nederlandse en zelfs Europese authenticatie-standaard met een hoger betrouwbaarheidsniveau van uw gebruikers.

Dienstverleners en gebruikers in de verzekeringsbranche die het Digitaal Paspoort toepassen hebben daarom tot en met december 2020 de tijd om over te stappen op eHerkenning.

Uw organisatie wil het mogelijk te maken om met het huidige Digitaal Paspoort en het nieuwe eHerkenning in te loggen. Digidentity zal de gehele transitie leiden en biedt daarvoor de Digidentity Identity Broker aan.

Het klaarstomen van uw bedrijf voor eHerkenning

Systeembeheerders, start your engines

Breng uw huidige systemen en klantportalen in kaart om goed voorbereid met de transitie te starten.

Aansluiten op de Digidentity makelaar

Neem contact op met Digidentity voor advies over, en ondersteuning bij, het aansluiten op de Digidentity Identity Broker.

Uw portaal is klaar voor eHerkenning

Na het aansluiten hebben al uw klanten de keuze om inloggen met het huidige Digitaal Paspoort en het nieuwe en veilige eHerkenning. Zo is voor hun de transitie ook makkelijk.

Over de Digidentity Identity Broker

Met Digidentity Identity Broker kunt u de verschillende inlogmethodes combineren, zoals eHerkenning en het X509-certificaat (Digitaal Paspoort). Er zal een vertaalslag plaatsvinden naar uw achterliggende systemen. Dit betekent dat u met diverse protocollen de gewenste attributen kunt ontvangen. Denk hierbij aan oAuth, SAML en OpenID Connect (OIDC). Ook machtigingsstructuren die zijn ingeregeld voor uw applicaties kunnen worden opgenomen door de Digidentity Identity Broker.

Vraag advies

Waarom Digidentity?

Digidentity voldoet aan alle eisen die gelden voor het leveren en beheren van digitale identiteiten. Digidentity is een onderdeel van Solera en de huidige leverancier van het Digitaal Paspoort en het Bedrijfsauthenticatie certificaat.